Bamele (Hibiscus esculentus)

Denumire știinţifică: Hibiscus esculentus.
Prezentare. Bama  este  o  plantă  anuală,  originară  din  India.  Aparţine  familiei
malvaceelor.  Se  cultivă  pentru  păstăile  sale  tinere,  păroase, dar și  pentru  seminţe.
Atât păstăile, cât și seminţele sunt folosite în alimentaţia oamenilor, fiind considerate
foarte nutritive.

Substanţe active importante. În păstăile de bamă se găsesc proteine, hidraţi
de carbon, săruri minerale, beta-caroten, vitaminele A, B, C și PP, mucilagii. Seminţele
sunt apreciate pentru conţinutul deosebit de bogat în proteine și grăsimi.

Întrebuinţări. Bamele sunt consumate datorită conţinutului lor bogat în substanţe
întotdeauna necesare organismului, dar și pentru unele efecte medicinale demne de
luat în seamă. Consumul de bame face bine suferinzilor de traheite, laringite, bronșite,
precum și bolnavilor cu deranjamente și infecţii gastro-intestinale.

Imagini:



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu